Låna 3000

Så kallade mikrolån är det perfekta sättet att lösa en tillfällig, oväntad pengaknipa på, för dessa lån ger dig pengar snabbt och enkelt, precis när du behöver ett extra tillskott i plånboken. Alla som intresserar sig för mikrolån vet dock inte hur man tar dessa lån, så här kommer en guide till hur du kan ta ett mikrolån 3000 kronor. Vi har valt just 3000 kronor som exempel eftersom detta är ett mycket vanligt lånebelopp bland dem som tar mikrolån. Dock gäller allt vi säger nedan för andra belopp i samma storleksordning också.

Låna 3000 kronor här:

Så här gör du för att ta ett mikrolån 3000 kronor omgående:

Leta upp långivare

Med detta menar vi inte bara en enda långivare, fast man kanske skulle kunna tro det, utan flera av dem. Det förekommer nämligen stora skillnader olika långivare emellan, och alla långivare som erbjuder mikrolån är absolut inte lika bra, så det lönar sig att ta en titt på flera av dem, för att jämföra dem med varandra.
Enklast letar man upp långivare som kan vara aktuella med hjälp av sökmotorer som Google. Sök helt enkelt på ”mikrolån 3000” eller liknande för att få upp flera av dem.

Det som du ska jämföra om du vill hitta det billigaste möjliga lånet är den effektiva räntan, eftersom det är den som anger vad lånet i själva verket kostar. Så titta inte bara på den vanliga räntan (den så kallade skylträntan), för där är inte avgifter och annat medräknat.

Låna 3000 kronor

Ansök om lånet

Detta kan du göra via långivarens hemsida och sms i de flesta fall. Enklast ansöker man om lånet via hemsidan om det är så att man inte har erfarenhet av mikrolån sedan tidigare, då det brukar vara tydligast, men givetvis bestämmer du själv vad du föredrar. Att ansöka om lånet brukar bara ta någon minut, då man inte behöver lämna så många uppgifter när man gör det.

Vänta på besked

Efter att du ansökt om lånet kommer långivaren att meddela dig om din låneansökan blev beviljad eller inte. Detta gör man i regel via sms, då du bör ha uppgett ditt mobiltelefonnummer vid ansökan (så se till att detta blir rätt, det är värt att dubbelkolla detta!), men det kan även förekomma att man får besked via mail.

Vänta på utbetalning om lånet blev beviljat

Är det så att långivaren du ansökte om lånet av beviljade ditt lån, är nästa steg att vänta på utbetalningen av lånet. Olika långivare är olika snabba när det gäller detta, men det är inte alls ovanligt att man får lånet utbetalt samma dag som man ansökte om det, om man ansökte om lånet på förmiddagen. Vill du veta exakt hur länge det tar att få lånet utbetalt, bör du fråga långivaren om detta.

Betala tillbaka lånet

Det sista steget i låneprocessen är förstås att betala tillbaka lånet, efter den överenskomna återbetalningstiden. Detta gör man i regel via en faktura, som skickas till dig av långivaren direkt efter att du tar lånet i de flesta fall, så att du har tid på dig att ordna med återbetalningen. Skulle du vara sen med återbetalningen av någon anledning, behöver du i regel betala dröjsmålsränta eller liknande på lånet också, så undvik helst att göra detta, om du vill slippa extra kostnader.