Smslån – så ansöker man

Vid det här laget har de allra flesta hört talas om smslån. De har varit populära i många år nu. Det är dock långt ifrån alla som har provat på att ansöka om den här sortens lån. Naturligtvis ska du aldrig låna om det inte finns något behov av det och det är viktigt att alltid veta att du har möjlighet att betala tillbaka enligt plan. Om du vet att pengarna kommer finnas när det är dags att amortera, och du har behov av att låna några tusenlappar, finns det inget som hindrar att du ansöker om ett smslån.

Så går du till väga

Om du vill ansöka om ett smslån behöver du förstås veta hur du ska göra. Faktum är att det är väldigt enkelt. Att den här sortens lån kallas för just smslån beror på att det går att ansöka via ett enkelt sms. Det brukar dock främst gälla återkommande kunder. Nya kunder ansöker vanligtvis om snabblån på webben, antingen via dator, surfplatta eller mobiltelefon. Exakt hur det går till kan naturligtvis variera något beroende på vilken långivare du väljer att vända dig till. Processen brukar dock ha många likheter mellan olika långivare. Du får ofta börja med att ange några få grundläggande uppgifter om dig själv och din ekonomi. Ofta handlar det om dina inkomster, din anställningsform och ibland krävs även uppgifter om utgifter och övriga lån. Du får också ange, ofta med hjälp av ett reglage, hur mycket pengar du behöver låna.

Så går du till väga

När du har valt belopp får du också välja avbetalningsperiod. Ibland kan detta vara förhandsvalt. Belopp på 3 000 kronor eller mindre ska ofta betalas tillbaka i helhet inom en månad. Större lån kan ofta delas upp. Ibland på tre månader, ibland på sex månader och i vissa fall kanske till och med på ett år. När du är klar och har fyllt i dina uppgifter och gjort dina val får du legitimera dig med bank-id. En snabb kreditupplysning utförs och vanligtvis får du besked på skärmen redan inom en minut.

Snabb utbetalning när besked givits

När du väl har fått ett positivt besked brukar en snabb utbetalning följa. Naturligtvis beror detta på när under veckan du ansöker. Vissa företag betalar ut även på helger, medan andra bara har öppet för utbetalningar måndag till fredag. Många gånger går det att få in pengar på ett konto inom en timme, medan det i andra fall kan dröja till nästa bankdag. Längre tid brukar det sällan ta. Exakt hur lång tid det tar att få in pengarna på kontot beror till stor del på vilken bank du är kund hos.

Många långivare har direktöverföring till konton placerade hos vissa storbanker. Detta brukar du kunna läsa om i frågor och svar-avsnittet som de flesta långivare har på sin webbsida. Om du har behov av riktigt snabba pengar är det därför klokt att titta noga på detta avsnitt innan du ansöker. På så sätt kan du välja en långivare som har direkt överföring till just din bank. Naturligtvis bör du dock först och främst titta på räntor och villkor när du gör ditt val.